Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 3.15.211.55

Форма входу

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2013 » Грудень » 2 » Полуниця прои елергії
Полуниця прои елергії
Екстракт полуниці має протиалергічну дію і може бути корисний при лікуванні шкірних алергічних реакцій, пишуть японські вчені в статті, опублікованій в Journal of Functional Foods.

Алергічні розлади, такі як астма й атопічний дерматит, являють собою надмірно сильну реакцію імунітету. Раніше вченим було відомо, що гіперчутливість імунної системи пов'язана з переважанням одного їх двох типів Т-хелперів (клітин-лімфоцитів, що запускають імунну відповідь організму). Т-хелпери другого типу (Th2) запускає синтез імуноглобуліну E (IgE), який грає критично важливу роль в гострих алергічних реакціях.

Раніше вченим було відомо, що полуниця має протизапальну, протиракову й антиоксидантну дію, однак механізм цих ефектів був неясний. Акіра Івамото (Akira Iwamoto) з університету Кюсю і його колеги вирішили з'ясувати, як полуниця протидіє алергії.

Вчені провели експеримент з культурою клітин периферичної людської крові. Екстракт полуниці, поміщений в чашки з культурою, сприяв тому, що виробництво Т-хелперів 2-го типу знизилося.

Автори статті також експериментували зі спеціально виведеними мишами, які страждали хворобою, аналогічною атопічного дерматиту у людей. Протягом 14 тижнів їм щодня вводили препарат, який містив 17 міліграмів екстракту полуниці. На 10-му тижні симптоми захворювання у мишей почали поступово зникати. Вчені збільшили дозу до 32 міліграмів, і до 14 тижня симптоми шкірних захворювань у всіх мишей зникли.

Івамото і його співавтори пояснили ефект тим, що в екстракті полуниці міститься пектин, який пригнічує виробництво імуноглобуліну, і тим самим знижує гіперчутливість імунної системи. Вчені відзначають, що їх дослідження відкриває шлях до створення протиалергічних продуктів на основі полуниці.

29.11.2013 16:27, за матеріалами: РИА "Новости"
Категорія: Технології | Переглядів: 298 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]