Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 18.118.164.100

Форма входу

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2012 » Вересень » 27 » гібрид абрикоси і сливи - "стендесто"
гібрид абрикоси і сливи - "стендесто"
У Болгарії створили гібрид абрикоси і сливи - "стендесто"

Болгарські вчені створили шляхом гібридизації сливи з абрикосою новий вид фруктів – "стендесто". Про це повідомив директор Інституту овочівництва у Пловдиві (Болгарія) Аргір Живондов, передає Болгарське національне радіо.

"Батьками" фрукту є слива сорту Стенлей і абрикос сорту Модесто. Звідси й походить нова назва – "стендесто".

Новий фрукт має подовжену форму, чим схожий на сливу, а також покритий ніжними ворсинками й ароматний, як абрикоса. Плід поєднує смакові і поживні якості обох фруктів, має високий вміст цукру (приблизно 17%), має прекрасний смак, а також більш стійкий до різних захворювань.

"Найцікавіше, що ми отримали новий фрукт врозріз з усіма правилами генетики. Адже у звичайної сливи 48 хромосом, а в абрикоси їх всього 16. За правилами генетики, це несумісно. Нам же вдалося зробити це. Однак, "стендесто" не є генетично модифікованим. Штучним у цьому випадку є лише процес запилення. Практично запилена слива сама "вирішує": прийняти пилок абрикоси чи ні. Слива прийняла чужий пилок, а наша робота дала сенсаційний результат", – розповів Аргір Живондов.

Завдяки високому відсотку вмісту цукру "стендесто" добре підходить для виготовлення болгарської фруктової горілки ракії, а також для приготування варення, мармеладу, компотів та інших ласощів.
Категорія: Освіта | Переглядів: 383 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]