Учені назвали одну з головних причин інфарктів та інсультів |
Учені назвали хліб однією з головних причин інфарктів та інсультів Дослідники Центру по контролю і профілактиці захворювань США визначили 10 продуктів, вживання яких може провокувати у людини інфаркти та інсульти. Очолює цей список такий звичний для всіх нас хліб. Розгорнений матеріал про це дослідження публікує газета Chicago Tribune. Власне, винен не сам хліб і хлібобулочні вироби, а надмірний вміст солі в них. Саме сіль є причиною підвищеного артеріального тиску в організмі людини. Дослідники відзначають, що наразі американці щодоби споживають 3266 міліграм солі при нормі 2300. А людям старше 50 років і тим, у кого тиск підвищений, взагалі рекомендується щодня споживати лише 1500 міліграм солі. Разом із хлібом до "небезпечного списку" потрапили ковбаси, піца, макаронні вироби, кренделі, їжа швидкого приготування (фаст-фуд), сири, картопляні чіпси, попкорн, деякі пересолені м'ясні вироби. Центр по контролю і профілактиці захворювань запропонував виробникам продуктів харчування у США на 25 відсотків зменшити використання солі. Це, вважають медики, дозволить щороку в масштабах країни зберегти життя 30 тисячам осіб. | |
|
Рекомендуємо інші новини
Всього коментарів: 0 | |