Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 18.188.218.140

Форма входу

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942

Статистика

На сайті були




Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942







Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Учені назвали одну з головних причин інфарктів та інсультів
Учені назвали одну з головних причин інфарктів та інсультів
Учені назвали хліб однією з головних причин інфарктів та інсультів

Дослідники Центру по контролю і профілактиці захворювань США визначили 10 продуктів, вживання яких може провокувати у людини інфаркти та інсульти. Очолює цей список такий звичний для всіх нас хліб. Розгорнений матеріал про це дослідження публікує газета Chicago Tribune.

Власне, винен не сам хліб і хлібобулочні вироби, а надмірний вміст солі в них. Саме сіль є причиною підвищеного артеріального тиску в організмі людини. Дослідники відзначають, що наразі американці щодоби споживають 3266 міліграм солі при нормі 2300. А людям старше 50 років і тим, у кого тиск підвищений, взагалі рекомендується щодня споживати лише 1500 міліграм солі.

Разом із хлібом до "небезпечного списку" потрапили ковбаси, піца, макаронні вироби, кренделі, їжа швидкого приготування (фаст-фуд), сири, картопляні чіпси, попкорн, деякі пересолені м'ясні вироби.

Центр по контролю і профілактиці захворювань запропонував виробникам продуктів харчування у США на 25 відсотків зменшити використання солі. Це, вважають медики, дозволить щороку в масштабах країни зберегти життя 30 тисячам осіб.
Категорія: Технології | Переглядів: 385 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]