Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 18.221.187.207

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Передбачається підняття оплати за навчання.
Передбачається підняття оплати за навчання.
Профільний комітет не підтримав проект закон "Про вищу освіту"
Законопроект Дмитра Табачника "Про вищу освіту" не отримав підтримки у комітеті парламенту з питань науки і освіти. Про це повідомила народний депутат, голова підкомітету з питань базової освіти Леся Оробець.

Таким чином, законопроект не може бути винесений на голосування до сесійної зали Верховної Ради.

За її словами, під тиском студентів Погоджувальна рада не тільки визнала обґрунтованість заперечень громадськості проти законопроекту команди Табачника, а й "констатувала відсутність легітимного рішення щодо його підтримки з боку профільного комітету".

Як наголосила Оробець, студенти змусили політиків поважати закон, поклавши край спробі проштовхування до парламенту вбивчого для галузі закону на підставі фальсифікованого рішення комітету.

"Рішення про необхідність публічного розгляду законопроекту про вищу освіту на засіданні профільного комітету Погоджувальної ради означає відмову від легалізації рейдерських механізмів його проштовхування в сесійний зал", - переконана народний депутат.

Нагадаємо, 13 січня стало відомо, що законопроект, автором якого є "регіонал" Максим Луцький, отримав схвалення профільного комітету. У той же час Леся Оробець, яка була присутня на засіданні комітету, заявила про відсутність кворуму для прийняття комітетом рішення - в засіданні брали участь 4 з 10 членів. Передбачалося, що законопроект буде внесений на розгляд у ВР на поточній сесії.

У понеділок, 31 січня, біля Верховної Ради, де проходила погоджувальна рада, зібралися на мітинг студенти кількох столичних ВНЗ. Вони висловили протест проти ухвалення нового закону про вищу освіту, в якому передбачається підняття оплати за навчання.

Категорія: Освіта | Переглядів: 516 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]