Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 3.139.105.83

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Немає стипендії
Немає стипендії

Уряд вже заборгував студентам понад 16 млн грн
Після виплат жовтневих стипендій заборгованість Уряду із виплат стипендій студентам становить 16 млн 428 тис. грн. Про це йдеться у листі, який днями Міністерство освіти і науки України надіслало до Міністерства фінансів України. МОН також наголошує, що якщо не виділити додатково кошти на виплату стипендій, ситуація наприкінці року стане критичною. 

Міністерство освіти і науки України як головний орган центральної виконавчої влади у освітній галузі, що має у своєму підпорядкуванні найбільшу кількість підвідомчих навчальних закладів, зіштовхнулося з проблемою браку коштів для здійснення виплати стипендій та індексації на неї. 

Президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович так коментує ситуацію: "Усі реалії зі студентськими стипендіями у вищих навчальних закладах ми точно побачимо після нового року. Однак, вже зараз видно, що ситуація дійшла до точки біфуркації - у багатьох ВНЗ вчасно чи взагалі не здійснюють виплату індексації стипендій. За жовтень студенти недоотримали 76 грн 32 коп. - 14,4%, які зараз становить індексація. З такою проблемою до Національного студентського союзу вже зараз регулярно звертаються представники студентства. Однак громадські організації чи Міністерство освіти і науки України самотужки проблему не вирішить. Вихід є і про нього треба говорити вже сьогодні - якщо немає коштів, то необхідно, щоб Уряд взяв на себе відповідальність і переглянув систему нарахування стипендій". 

"Таким чином, щомісячні "звіти" Міністерства освіти і науки України про стовідсоткове фінансування виплати стипендій залишається під великим сумнівом. Ігнорування проблеми виплати стипендії у подальшому призведе до масових акцій протесту студентів", - підсумовує Андрій Черних, координатор громадської ініціативи "Студентський захист".


Категорія: Освіта | Переглядів: 602 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]