Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 3.137.164.210

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Ген поганого настрою.
Ген поганого настрою.

null

Вчені знайшли ген поганого настрою

Вчені США виявили ген, видалення якого у мишей має антидепресантний і транквілізаторний ефект, зменшуючи тривожність тварин і їх схильність уникати відкритого простору, повідомляється у статті вчених, опублікованій в журналі BMC Neuroscience. 

У своєму експерименті автор дослідження Елізабет Барбієр (Elisabeth Barbier) та її колеги з Мерілендського університету в США заблокували роботу гена PKCI/HINT1 у мишей, після чого вивчили їх поведінку. Помітне підвищення їх настрою, в порівнянні з нормальними мишами, свідчить про те, що цей же ген може грати важливу роль у регулюванні і душевного стану людей. 

Фізіологічні причини, що призводять до погіршення настрою, що спостерігається при депресії та інших видах розладів, вченим поки до кінця не відомі. Вважається, що вони є комбінацією спадкових чинників, змін кількості нейромедіаторів в головному мозку, змін нейро-едокринних функцій і психологічних чинників. 

Вчені поки що не можуть сказати, який молекулярний механізм поліпшення настрою тварин в результаті блокування роботи гена PKCI/HINT1, проте вважають, що білок, що синтезується за допомогою цього гена, може стати однією з терапевтичних мішеней для антидепресантів і інших препаратів, призначених для лікування розумових розладів. 

Крім того, автори публікації вважають, що миші із заблокованим геном PKCI/HINT1 можуть використовуватися як модельні тварини для вивчення маніакального синдрому у людей, який характеризується розумовим божевіллям і пристрастю до чого-небудь.

Категорія: Освіта | Переглядів: 581 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]