Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 3.138.138.202

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2009 » Листопад » 6 » Новинка для майбутніх студентів
Новинка для майбутніх студентів
Для школярів України введуть тест-прогноз успішності майбутнього студента

Міністерство освіти і науки України хоче ще в школі тестувати, як випускник вчитиметься у ВНЗ. Майбутніх абітурієнтів, крім зовнішнього незалежного оцінювання (тестів), тепер збираються перевіряти ще й на "загальну компетентність". Тест прогнозуватиме успішність майбутнього студента, тобто наскільки добре він зможе вчитися у ВНЗ. 

"Новий тест планується ввести в школах вже в 2011-2012 роках. Над ним працюють провідні українські фахівці в галузы психології і педагогіки. Також був запрошений американський професор математики Марк Зелман", - розповідає доктор педагогічних наук Сергій Раков, співробітник Центру оцінювання якості освіти. 

Подібні тести давно проходять школярі Швеції, Ізраїлю, Грузії та Великої Британії. 

Тестування складатиметься з двох частин. Перша, "вербально-комунікаційна", аналізує здібності в гуманітарних предметах, аналізі текстів, а також уміння користуватися рідною й іноземними мовами. Друга частина - логіко-математична. Вона допоможе визначити, наскільки швидко і правильно учень може впоратися із завданнями, використовуючи математичний аналіз. 

Правда, поки що ці тести на шанси стати студентом не вплинуть. Бали і оцінки за них ставити будуть, але враховувати їх під час вступу до ВНЗ не стануть. Поки що. 

"Тести важливі. Адже якщо випускник погано здав зовнішнє тестування, це ще не свідчить про те, що він погано вчитиметься у ВНЗ. І новий тест в перспективі може допомогти такому абітурієнтові стати студентом", - пояснює Раков. Правда, він не зміг уточнити, коли саме ця система запрацює.


Категорія: Освіта | Переглядів: 666 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]