Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 3.149.242.118

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942

Статистика

На сайті були




Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942







Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942
Головна » 2009 » Серпень » 14 » Стати священиком.
Стати священиком.
Бажаючих стати священиками стає все більше
Нинішнім літом конкурс до семінарії (освіта прирівнюється до університетської) побив всі попередні рекорди - чотири особи на одне місце! 

"Після перебудови була подібна ситуація, - згадує ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній (Паканич). - Тоді теж багато хто хотів стати священиками і служити у храмах, які відкривалися після періоду атеїзму в Радянському Союзі..." 

Але владику Антонія вражає не стільки кількість бажаючих стати священиками і богословами, скільки їх інтелектуальний і освітній рівень. 

"Не повірите, але 45 відсотків з тих, хто подав заявки на вступ до семінарії, - це випускники вищих навчальних закладів, - відзначає ректор. - Тобто до нас вони йдуть, щоб здобути другу вищу освіту. Серед претендентів на місце в семінарії є і випускники загальноосвітніх шкіл. Причому більшість з них - власники золотих медалей". 

Крім того, до Києва приїхали поступати і громадяни з інших країн: Сербії, Румунії, Молдови і Росії. Таку зацікавленість з боку іноземців у семінарії пояснюють тим, що навчальний заклад розташовується на території Києво-Печерської лаври - колиски християнства на Русі. 

"Сильний авторитет нашого навчального закладу, - пояснює владика Антоній популярність духовного ВНЗ. - І що важливо - у нас хороші побутові умови для семінаристів". 

Цього року в Київську духовну академію і семінарію набрали дві групи по 30 осіб у кожній. Хоча заявок від абітурієнтів було 240. І це, як відзначають фахівці, значно більше, ніж подали в духовні семінарії Москви і Санкт-Петербурга (РФ). 

У Міністерстві освіти і науки України не беруться коментувати ситуацію, оскільки Київська духовна академія і семінарія не підкоряються державі і не видають дипломи держзразка. 

Всього на території України діє 7 семінарій: Київська, Одеська, Почаєвська, Луцька, Полтавська, Харківська і Таврійська.




Категорія: Освіта | Переглядів: 634 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]