Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 18.220.137.93

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2009 » Серпень » 14 » Плата за навчання
Плата за навчання
Кабмін постановив, що плата за навчання у ВНЗ не повинна перевищувати рівень інфляції
Кабінет Міністрів постановив, що підвищення плати за послуги в системі освіти не може перевищувати офіційно встановлений рівень інфляції за попередній рік. Про це йдеться в прийнятій 12 серпня урядом постанові "Про вдосконалення механізму регулювання плати за послуги у сфері освіти", повідомили в прес-службі Міністерства економіки України. 

За результатами перевірок, проведених Держінспекцією Мінекономіки, зафіксовано значне відхилення рівнів оплати за навчання у вищих навчальних закладах по регіонах, так і в окремих ВНЗ (від 1,7 до 10,2 тис. грн), що не може пояснюватися відмінностями освітнього процесу, а свідчить про недостатнє економічне обгрунтування такої плати. 

Відсутність прозорого механізму регулювання цін при формуванні державними навчальними закладами плати за навчання призводить до того, вважають в Мінекономіки, що визначення вартості навчання студентів-контрактників здійснюється з врахуванням економічно необгрунтованих витрат, що завищує вартість до 40% на денному відділенні і до 200% на заочному. 

Зокрема, до вартості навчання студентів на контрактній основі безпідставно включалися витрати на капітальний ремонт, виплату стипендій, придбання землі та інше. 

При цьому міністр економіки України Богдан Данилишин відзначив: "Основним результатом реалізації положень постанови стане встановлення економічно обгрунтованої плати за послуги, які можуть надаватися державними навчальними закладами. Також це рішення сприятиме забороні інфляційних процесів в соціальній сфері".

Категорія: Освіта | Переглядів: 529 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]