Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 18.223.159.195

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2008 » Грудень » 17 » Молодим на замітку. Подумайте чи варто курити?.
Молодим на замітку. Подумайте чи варто курити?.
У батьків, які палять, частіше народжуються дівчатка
Дослідники з Університету Бостона (США) на чолі з доктором Авраамом Спіром вивчили зразки клітин епітелію бронхів, взяті у 75 осіб, 34 з яких були активними курцями, 23 ніколи раніше не палили, а 18 кинули палити після того, як у них на ґрунті постійного паління розвинувся хронічний бронхіт. У клітинах курців (навіть тих, хто кілька років тому припинив палити тютюн) були виявлені певні генетичні зміни, які були відсутні у здорових людей. 

"У принципі, ми були практично впевнені в тому, що в механізмі розвитку рака у курців так чи інакше задіяні гени, - заявив доктор Спір. - Однак експериментальне підтвердження цієї гіпотези було отримане вперше. Крім того, нам вдалося знайти пояснення тому, яким чином злоякісні пухлини можуть з'являтися навіть через кілька років після того, як людина кидає палити: адже ушкодження геному проявляються навіть після того, як припиняється дія фактору, що їх викликав". 

А датські і японські вчені припустили, що останнім часом у світі народжується більше дівчаток, ніж хлопчиків, саме через те, що багато майбутніх батьків, побажавши зачати дитину, не відмовляються від цигарок. Медики провели опитування серед батьків майже 12 тисяч немовлят, поділивши учасників на дві групи. У першу групу ввійшли ті, хто взагалі не палить, у другу - які палять до 20 цигарок на день, а в третю - ті, хто випалює щодня більше 20 цигарок. 

Особливу увагу дослідники приділили звичці затягатися сигареткою до або відразу посля статевого акту. Професор Анне Бисков з Університетської клініки Копенгагена (Данія) дійшла висновку про те, що паління впливає на клітини сперми, знищуючи Y-хромосоми, відповідальні за народження хлопчиків. Х-хромосоми, виявляється, менш чутливі до нікотину. Тому, якщо ви не можете обійтися без затягування, ваші шанси отримати спадкоємця чоловічої статі різко знижуються.

Категорія: Технології | Переглядів: 853 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]