Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 3.137.187.233

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2008 » Вересень » 17 » Ющенко обіцяє щільно зайнятися вирішенням проблем у сфері освіти
Ющенко обіцяє щільно зайнятися вирішенням проблем у сфері освіти
Ющенко обіцяє щільно зайнятися вирішенням проблем у сфері освіти
вирішення ряду проблем, що стосуються вищої освіти в Україні. 

В.Ющенко вважає, що в сфері вищої освіти існує ще багато питань, які необхідно врегулювати. Зокрема, це стосується проведення в Україні всеукраїнського незалежного тестування. Крім того, дуже важливо вирішити питання доступності освіти в Україні. 

Говорячи про створення "безбар'єрної освіти", В.Ющенко звернувся до ректорів ВНЗ і Міністерства освіти й науки із проханням усіляко сприяти інвалідам і дітям-сиротам в одержанні вищої освіти. Він упевнений, що в Україні в цьому плані повинен відбутися "великий психологічний перелом". Вже зараз у структурі держзамовлення інваліди першої й другої групи становлять 2,5%, а діти-сироти - трохи більше 1,6%. За словами Президента, це позитивна тенденція, що свідчить про небайдужість суспільства. "Переконаний, що саме такий підхід є правильним, тому що до цього часу ці діти не мали доступу до вищої школи", - сказав він. 

У цілому, підкреслив В.Ющенко, пільговики в структурі держзамовлення становлять 5%. Однак, незважаючи на таку позитивну тенденцію, тут можуть "ховатися" проблеми, пов'язані з корупцією. "Хотілося б, щоб ці 5% були бездоганні", - відзначив Президент. 

В.Ющенко підкреслив, що Україна вийшла на гарні темпи фінансування освіти. Він зробить все можливе для того, щоб така тенденція збереглася. Разом з тим, він звернув увагу на недостатню якість розподілу цих коштів. 

Крім того, Президент вказав, що великі ресурси держави та навчальних закладів витрачаються нераціонально. Він пояснив це тим, що дуже багато спеціальностей у цей час не актуальні, і ВНЗ готовлять дітей, які потім не можуть знайти роботи. 

Говорячи про якість освіти, В.Ющенко поскаржився, що 50% університетів в Україні не ведуть наукову діяльність, хоча ВНЗ з таким статусом "просто зобов'язані мати наукову складову". Правда, він розуміє, як багато проблем, у тому числі й фінансових, із цим пов'язано.

Категорія: Освіта | Переглядів: 786 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]