Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 18.222.148.124

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942

Статистика

На сайті були




Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942







Опитування

Чого у новому році Ви хотіли б найбільше?
Всього відповідей: 942
Головна » 2008 » Травень » 3 » Вчені назвали слабке місце чоловіків і жінок
Вчені назвали слабке місце чоловіків і жінок
   Вчені назвали слабке місце чоловіків і жінок
Британські медики дали наукове обгрунтування тому, чому жінок зазвичай називають слабкою статтю. Жінки втричі частіше за чоловіків страждають на ревматизм і артрит, і їм важче набрати м'язову масу. Крім того, вони поступаються чоловікам за психічним станом здоров'я.

Щоб дійти цих висновків, вченим довелося залучити до дослідження 100 тисяч осіб. За наслідками обстеження медики зіставили рівень схильності до різних захворювань у жінок і чоловіків.

З'ясувалося, що жінки поступаються за декількома критеріями і, перш за все - в силі. Річ у тому, що у чоловіків, як правило, крупніші і сильніші кістки. Чоловіки не тільки рідше схильні до переломів, але і зовсім не знають про таку жіночу проблему як менопауза, коли з організму вимивається кальцій. Крім того, жінки набагато частіше схильні до артриту.

Через проблеми з імунітетом, у жінок частіше зустрічається такі імунні захворювання, як ревматизм і гипотіреоїдизм.

На стан м'язової маси великий вплив чинять гормони. У чоловіків тестостерона, що сприяє формуванню м'язів, на 10% більше, ніж у жінок. Проте легкість фігури не надає жінкам спритності, а тільки підсилює гнучкість.

Що ж до психічного здоров'я, то в цьому випадку спостерігається досить суперечлива ситуація. Чоловіки удвічі частіше страждають на шизофренію і аутизм, зате на долю жінок припали такі захворювання як післяродова депресія і психічні розлади, пов'язані з менопаузою.

Слабким місцем чоловіків вчені назвали серце. На відміну від жінок, у них немає достатньої кількості гормону естрогену, який захищає серце. Ось чому серцеві напади, якщо і трапляються у жінок, то здебільшого після менопаузи, коли відбувається зниження рівня естрогену.

Крім всього іншого, гормон естроген захищає від раку кишечника. Від раку легень чоловіків і жінок може захистити здоровий спосіб життя, а оскільки чоловіки більш схильні до куріння, у них це захворювання зустрічається частіше.


Категорія: Технології | Переглядів: 1055 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]