Влащинецька ЗОШ

Info


Вітаю Вас Гість
Для більших можливостей просимо
Зареєструватися
IP адрес : 13.59.82.167

Форма входу

Логін:
Пароль:

Категорії

Освіта [419]
Тестування [25]
Технології [118]
Спорт [11]
Культура [34]

Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494

Статистика

На сайті були




Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494







Опитування

Професія вчителя престижна у наш час
Всього відповідей: 494
Головна » 2017 » Листопад » 8 » У Києві пройшла акція протесту профспілкових організацій і освітян з вимогою забезпечити належне фінансування галузі.
У Києві пройшла акція протесту профспілкових організацій і освітян з вимогою забезпечити належне фінансування галузі.

Тисячі освітян вийшли на мітинг у Києві

1 листопада під Кабінетом Міністрів у Києві пройшла акція протесту профспілкових організацій і освітян з вимогою забезпечити належне фінансування галузі.

Про це повідомляє Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки України "Освітяни столиці".

"Обсяги освітньої субвенції з державного бюджету на 2018 рік для Києва передбачені в сумі 2,7 млрд грн при необхідній потребі у 3,9 млрд грн. Тобто Кабінет Міністрів України "урізав" фінансування оплати праці столичних освітян на 1,2 млрд грн", – йдеться у заяві профспілки.

За свідченнями, колона налічує вже близько 10 000 людей. Вчителі переконані, що це призведе або до скорочення 7 тисяч педагогів або до зменшення розміру зарплати шляхом невиплати надбавок за престижність педагогічної праці та складність і напруженість у роботі, тому й вийшли на акцію протесту під стіни Кабміну.

Освітяни вимагають від уряду передбачити субвенцію для Києва у 3,9 мільярда гривень, щоб забезпечити виплати зарплат у повному обсязі.

А також встановити посадовий оклад для педпрацівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат; для науково-педагогічного працівника – на 25% вище, передбачити кошти на підготовку кадрів, підняти академічні і соціальні стипендії студентам та ін.

"У випадку ігнорування справедливих вимог освітян розпочинаємо процедуру входження в колективний трудовий спір", – підсумували у профспілці.

Категорія: Освіта | Переглядів: 193 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]